9 oct. 2011

Thomas Edison Inventator sau Afacerist??

       


    Thomas Edison asa cum stie toata lumea a INVENTAT BECUL. Total dezinformat. Becul fusese inventat de dinaintea lui, dar contributia lui Edison a fost ENORMA pentru ca el ia DAT VIATA becului facandu-l PRACTIC.

        Primele becuri inventate nu ardeau suficient de mult iar ceilalti inventatori nu reuseau sa-si explice cum va avea becul electric VALOARE COMERCIALA, insa Edison stia cum sa scoata bani din inventia lui, avea un simt dezvoltat al afacerilor.

CUM A INVATAT EDISON SA FACA AFACERI?

        Simplu ... s-a lasat de scoala pentru ca nu vedea latura practica a ceea ce invata la scoala si a hotarat sa isi ia inima in dinti si sa se dscurce singur, sa-si castige existenta prin vanzarea unor reviste si bomboane prin tren, astfel si-a dezvoltat talentul de vanzator.

        A ramas Edison la acelasi nivel? NU, BINEINTELES !!!  A inceput sa-si publice propiul ziar in ultimul vagon si a angajat o echipa de baieti sa ii vanda nu doar bombonele ci si ziarul.

         S-a oprit Edison la statutul de patron??
BINEINTELES CA NU !! El a inceput sa invete cum sa comunice in limbajul Morse , astfel incat sa se angajeze ca telegrafist. Curand el a ajuns unul dintre cei mai buni telegrafisti din zona si a calatorit din oras in oras folosindu-se de cunostintele sale.

"Datorita celor invatate ca tanar intreprinzator si operator de telegraf, a dobandit priceperea celor care l-a facut OM DE AFACERI si INVENTATOR AL BECULUI ELECTRIC".

     
         Tomas Edison a avut un succes incredibil pentru ca el a cunoscut importanta sistemului devenind chiar el insusi proprietarul.
      Ce invata majoritatea oamenilor cand merg la scoala? SA DEVINA ANGAJATII SISTEMULUI limitandu-le creativitatea.


      A nu se intelege ca sustin ideea ca oamenii sa renunte la diferite institutii scolare. 
        Ideea de baza este aceea ca scoala nu ne invata sa devenim bogati ci sa fim angajatii celor bogati.




Articol scris de Georgiana inspirat din 
"Scoala de afaceri"de Robert Kiyosaki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu